Известие

Collapse
No announcement yet.

дизелака пак не пали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дизелака пак не пали

Здравейте!Значи имам следния проблем-докато беше топло всичко беше ок,но сега падна под нулата и проблема се появи-аз съм с алфа 145тди,1и9 двигателя е като на фиат типо 1и9тди,сутринта пробвах да я запаля въртя 5 пъти и започна да пада акумулатора-с 2 думи неможа да запали.Преди няколко дни пак така-дръпнахме я,запали бързо поработи 2-3 минути и после няма ядове!!!Имам чувство че ми пада горивото?!преди беше така-ако не съм я палил 2 дни на 3тия пак неискаше да запали-Моля ако някои има същия проблем да сподели какво е направил по проблема направо ми писна от тоя дизел!!!
    155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
    Powered by ...
    sigpic

Всичките ли подгряващи свещи работят??
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Hrabri
      Всичките ли подгряващи свещи работят??
      работят му
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Тука със служебните дизели имаме този проблем. Решението е : акомулатор със силен пусков ток, подгряване само два пъти и масло Кастол 10/40

Comment

И добавка за да не замръзва нафтата.
          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

добре де но какъв акумулатор да му сложа сега съм с 75амп/ч,оня ден го взех от един приятел а му дадох моя,и с 2та акумулатора все същото след студена нощ?
            Powered by ...
            sigpic

Comment

75амп/ч 700А стартов ток

Comment

трябва да проверя колко ми е стартовия ток
                Powered by ...
                sigpic

Comment

снощи погледнах=75амп/ч на 530стартов ток,вкарах я в гаража,изкарах бензинката отжун и днес сутринта-въртя и пали!!!явно от акумулатора ми е болката
                  Powered by ...
                  sigpic

Comment

не пали

Аз подгрявам веднъж и си пали ...ама акумулатора е 100Ач
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: не пали

Първоначално публикувано от virusalfa
                      Аз подгрявам веднъж и си пали ...ама акумулатора е 100Ач
                      е ти в багажника можеш и 1000амперов да сложиш ама колегата е ограничен откъм място
                      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

аз мисля 4е решението не е така лесно както пише по нагоре щото и аз имам дизелак и пали с нормален акумулатор и масло 15w40 стои си на улицата и от първо подгряване и завъртане си пали
                        дизела за да пали иска топло а топлото иде заедно с компресията а тя дали я има измерена ли е не 4 еразбирам много от коли ама еи тез неща ми се въртят у празната кутурница

Comment

Релето, което подгрява, колко време работи?
                          Те свещите работят, ама като светнат за 2-3 сек. и не може да подгрее цилиндъра
                          Другото, което може да се бъзика е сгъстяването на нафтата при минусови градуси слагай довавка или ГАЗ за горене, тя разтваря парафина. Слага се 1лГАЗ/50л. нафта, мазничка е и ще смазва и помпата - изпитано е
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                            Релето, което подгрява, колко време работи?
                            Те свещите работят, ама като светнат за 2-3 сек. и не може да подгрее цилиндъра
                            Другото, което може да се бъзика е сгъстяването на нафтата при минусови градуси слагай довавка или ГАЗ за горене, тя разтваря парафина. Слага се 1лГАЗ/50л. нафта, мазничка е и ще смазва и помпата - изпитано е
                            добре до тук по принцип съм съгласен ама само не ми е ясно : защо моя дизел (няма зна4ение марката )без никакви химии и добавки няма проблеми дори е с минерално масло което е в минус и все пак си пали
                            все пак мисля 4е ако свещите са наред и греят (надявам се са ги проверили ве4е) има добър стартер и акумулатор трябва да запали

Comment

Мдаа от една година разправям на Еньо големия специалист да смени свещите на джипа той си бара гъза и джупката палеше кат трактор днеска каза че ги е сменил и колата станала ток ма кой да слуша че за студеното палене на дизелака са най-важни подгревните свещи
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X